Motocrosströjor

Nedan finner du motocrosströjor med sublimeringstryck. Du väljer själv färg och tryck på din motocrosströja.

Crosströja2540

2540 Sublimeringstryckta crosströjor

Sublimeringstryckt . Valfritt heltäckande tryck med individuella namn om du så önskar.  Storlek 120, 140, 160 cl samt 4- 7.  Minimum 5 st i varje storlek. OBS! att de nya sublimeringstryckta alltid är V-halsade.

Pris per styck exkl moms

2050100
595,-540,-499,-

Presentation Motocross

 

I början på åttiotalet exploderade 80-kubikscrossen som tävlingsform med flera tusen utövare i åldrarna 12 till 16 år.

Hur blir man crossförare?
Man behöver naturligtvis en motorcykel avsedd för motocross, en hjälm, crossbyxor och cross-stövlar samt ett ryggskydd. Därutöver kan man ha ytterligare skydd.

Hur får man börja tävla?
Man går med i en SVEMO-ansluten klubb, om man är 12 år eller äldre kör man upp för licens. Är man yngre deltar man i Guldhjälmsutbildningen i sin klubb, där man erhåller en Guldhjälmslicens. Denna berättigar föraren att deltaga i Guldhjälmstävlingar men det gäller att träna tålmodigt, för ty idén är inte att bli stjärna över en natt utan att ha ett långsiktigt mål.

Vad innebär tävlandet?
Det innebär ansvar men också spänning, äventyr och kontroll över motorcykeln. Man tävlar mot andra likasinnade crossintresserade ungdomar, såväl killar som tjejer. När man är under 13 år är det 80-kubik som gäller, när man är 13 år kan man ta steget upp till en 125:a.

Hur går en tävling till?
Efter att ha träningskört på morgonen och lärt sig banan, blir man kallad till start. Man radar upp sig bakom en startgrind och när den faller börjar heatet. Banorna inleds alltid med en startraka, som går över i en startsväng och den som är först fram väljer spår.

Finns detta i Sverige?
JA! Så vad väntar du på? Kom igen och prova på. Kanske är det just du som har talangen och kan utvecklas till näste mästare. Och du, man håller sig även borta från alkohol, droger, cigaretter och att dra på stan, det har man inte tid med om man ska bli bäst.