Returkassar

Returkassar för sortering av glas, papper, metall, plast och pantflaskor. Praktisk att ha i källaren eller förrådet och slippa sortera då det är dags att åka till återvinningsstationen eller butiken med pantflaskorna och pantburkarna.

 

returkassar

Sortera soporna och pantflaskorna och -pantburkarna!

OBS! Slut på lager och osäkert när de kommer in igen. Troligen inte förrän våren 2020

6062 Returen: Fyra kassar för glas, papper, metall respektive plast. Formatt: 32 x 32 x 44 cm

6063 Panten: Två kassar för returflakor 32 x 32 x 65 cm

Material: Kraftig non-woven med laminat som gör att de går att skölja ur.

Pris per set om fyra returkassar eller två pantkassar exkl moms:

1 set: 159,-/set ,  5 set: 149,-/set,  10 set: 139,-/set,  50 set: 129,-/set

Att panta är miljösmart

Flaskorna och burkarna som samlas in genom pantsystemet är en del av ett effektivt, hållbart och miljövänligt återvinningssystem.

Med pantsystemet bidrar vi till ett hållbart samhälle genom ökad återvinning och minskad nedskräpning. Vi säkerställer att värdefullt material återvinns, och sparar på det sättet energi. Pantpengen är ett incitament i systemet.  När du köper förpackningen betalar du pant, som du sedan får tillbaka när du pantar, och burkarna och flaskorna kan återvinnas till nya förpackningar. Eller kläder. Eller stoppning i möbler. Eller…

Se mer på Pantameras hemsida. Klicka här!

 

Återvinning -några tips

Vi svenskar är duktiga på att återvinna. Men det är inte alltid helt lätt att hålla reda på vilka förpackningar som ska vart. Är det bara förpackningar som ska sorteras ut? Hur var det nu med glödlampan? Och batterierna? Här kan du få lite tips – men framförallt länkar till andra webbplatser med massor av bra information.

Producenterna ansvarar för det avfall som omfattas av det lagreglerade producentansvaret.

Hushållen, det vill säga alla invånare, är skyldiga att sortera ut returpapper, förpackningar, elavfall, batterier och grovsopor och lämna detta avfall till de insamlingssystem som finns. Det hushållsavfall som inte lämnas till producenternas insamlingssystem ska lämnas till kommunens insamling.